Haza > Rólunk

1.Brief info

WEIFANG KANGLE MŰANYAG CO., LTD 1998-ban alakult, amely specializálódott gyártó különféle műanyag zacskók, mint a szemetes zsák, élelmiszer táska, Mailing táskák, póló bevásárló táska, jótékonysági táska, háziállat hulladék táska, baby pelenka táska, PE kötény.

A több mint 15 éves műanyag zacskó tapasztalat, mi vagyunk a leginkább versenyképes és kiváló minőségű műanyag zacskók gyártó Kínában. Nagyon ismerjük az EU piacát és az amerikai piacot, mint például a TESCO, a CARREFOUR, a SAINSBURY, a WOOLWORTHS vacsorák piacán, és az elmúlt 15 évben az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban a legnagyobb barkácsgyártóknak szállítottak, olyan tárgyakkal, amelyeket nem saját gyártásukra terveztek. A műanyag zacskókat és a szemétzsákokat a saját márkanévvel ellátva, az Ön műve szerint nyomtatva, vagy az ügyfelek megrendelésre tervezhetők, és teljes mértékben ismerik az ügyfelek minőségi és csomagolási elvárásait.

Mi található Weifang város Shandong tartományban Kína. Éves termelési kapacitásunk több mint 12.000 tonna. ISO és BRC tanúsítványt kaptunk, és a SEDEX, BSCI gyári auditot is átvettük. Nagyon örülünk, hogy látogasson el, ellenőrizze és ellenőrizze gyárunkat.
A "Minőségi termékek, kiváló szolgáltatás, versenyképes árak és gyors szállítás" alapján garantáljuk, hogy professzionális termékeket kap a legjobb minőségű, versenyképes áron és a jó értékesítési szolgáltatással.

Szeretettel üdvözöljük az összes barátainkat, hogy lépjenek kapcsolatba velünk, és őszintén reméljük, hogy mindkettőt egy sokkal világosabb jövőt kaphatunk együtt.

2. A mi termékünk
Termékeink a következők:
Star pecsét szemeteszsák bélés, élelmiszer táska, póló bevásárló táska, jótékonysági táska, kisállat zsák zsák, baba pelenkázó táska, PE kötény, PE kesztyű, ruhadarab, doboz bélés, deli lap, stb

3. Termékáramlás

4. Tanúsítványunk
Mindig úgy érzi, hogy cégünk minden sikere közvetlenül kapcsolódik az általunk kínált termékek minőségéhez. Megfelelnek az ISO9001, a BRC, az SGS irányelveinek és a szigorú minőségirányítási rendszerünknek megfelelő legmagasabb minőségi követelményeknek, megfeleltünk a BSCI, a SEDEX, az SGS gyári auditjának.

5.Kapcsolat-partner
Tesco, Carrefour, Interplast, Helix, Fastenal

6. Vizsgáló berendezés

Leeső dpart teszt Tenstil teszt
Fémdetektor

7. Minőségellenőrzés
Ahogy már kaptuk az ISO9001 és a BRC tanúsítványt, létrehoztuk az alapos QC rendszert.

1) Nyersanyag és kiegészítő minőségellenőrzés
Nincsenek eszközök a nyersanyag ellenőrzésére, csak a szállítók minősítése alapján. Az új anyag mintáinak elkészítése és a minták vizsgálata a vizsgálati eredmény és a régi jelentés összehasonlításához. Helyes lesz a raktár, ha az eredmények a tolerancián belül vannak, Véletlenszerűen ellenőrzi a tartozékot, hogy megóvja a hibás termékeket a raktárból.

2) A megrendelés értékelése
Amikor új megrendeléseket kapunk (új termékek az ismétlődő megrendelések helyett), ha a vevő mintái, teszteljük a minőséget tesztelőtermünkben, és rögzítjük, és a számláló mintát ismét teszteljük, hogy megfeleljenek az ügyfelek tesztjelentésének. Ezután küldje el a számláló mintákat a megerősítéshez. Ugyanakkor, minden anyagi keverési formula elkészítése, a technikai feldolgozás a fájlban. A tömeggyártás a műszaki adatok szerint a minták után megerősítést nyert.

3) Anyagkeverés
A gyártási részleg bemutatja a műhelynek az anyagkeverési képletet a műszaki dokumentáció alapján. Az OA ennek megfelelően véletlenszerűen ellenőrzi.

4) Filmfújó eljárás
A. Ellenőrzés: A kezelő maga ellenőrizni fogja a film szélességét és nettó tömegét méterenként, majd garantálja a megfelelő méret és vastagság.
B.QA ellenőrizze a film minőségét 2 óránként. És töltse ki az ellenőrző adatokat rekord formában. Ebben a formában a részletes specifikáció tartalmazza a tasak szélességét, hosszát, nettó súlyát, valamint a tűrést. A QA-nak is ellenőriznie kell a baleset-bélések legfontosabb minőségét, a fizikai ellenőrzéssel megosztott erőt. QA-nak kell összehasonlítania az adatokat a tűréshatáron belül, vagy ha nem, kérni fogja az üzemeltetőt, hogy állítsa le a gépet és állítsa be újra hogy megfeleljen a megfelelő speciációnak. A hibás filmek kerültek a törmelék területére.
C.A differenciál vastagságú fólia, melynek során meg kell vizsgálni a távtartást, a szakítószilárdságot, a szakítószilárdságot a vizsgáló helyiségben. Legalább egy váltás egyszeri teszteléssel, A vizsgálati eredmények időben visszajelzést adnak a megfelelő osztálynak.

5) Táska gyártási folyamat minőségellenőrzés.
A. Ellenőrzés. Az üzemeltetőnek minden tekercset elektronikus súlyozással kell súlyoznia, hogy garantálja a zsák nettó súlyát. Az alsó tömítés önellenőrzést is jelentett, különösen a film tekercsében. Mindezt fizikai ellenőrzéssel.
B.QC ellenőrzés. QA szintén véletlenszerűen ellenőrzi az alsó tömítést és a nettó súlyt, valamint egyéb elemeket, amelyek kitöltik a rekordot. Véletlenszerű ellenőrzés 2 óránként. Ha az eredmények meghaladják a szabvány előírásait, az üzemeltetőt felkérték, hogy állítsa le a gépet és állítsa be, amíg helyes és rendszeresen fut. A hibás zacskókat szintén elkülönítették a törmelék területére.
C. Különböző vastagságú tasakok különböző gépekből, hogy teszteljék az aljzat tömítésének minőségét a vizsgálati helyiségben. Legalább egy shift egyszer. A vizsgálati eredmények rögzítik a visszajelzést az érintett osztályhoz.

6) Késztermékek véletlenszerű ellenőrzés előtt a raktárba.
A QC manger véletlenszerűen ellenőrzi az összes kész terméket, ha a tűrés meghaladja a standardot, akkor el kell választani és lekaparni. Ily módon tartsa távol a hibás késztermékeket a raktárból.

7) Minőségi nyomon követhetőség
Az egyes külső dobozok alján 6 számjegyű nyomon követhetőség áll rendelkezésünkre. Ez a gyártási dátum, a gép száma. a kezelő száma és a lepecsételt QA száma. Ha minőségi probléma történt, nyomon követhetjük ezt a táskát a nyomonkövethetőségi számmal.

8) A vizsgáló helyiség vizsgálórúdja
A.A minta minőségi tesztelése az ügyféltől.
B.Counter minták vizsgálata.
C.Main anyagvizsgálati minta tesztelése.
D. A technika megváltozott, a minta tesztelése
E. Szabályos vizsgálat

Mindegyik A film dart ütés, szakítószilárdság, szakítószilárdság és alsó tömítési szilárdság vizsgálata legalább egy alkalommal, minden műszakban. Az adatok összehasonlítása a minősített szabványokkal és visszajelzésekkel a minőségellenőrzési és gyártási osztályhoz időben.